Enric Alegre PERDIU GROUSE BRASS BAND és una formació musical, creada  el juny del 2011 per presentar-se al 5è Festival Vijazz .Neix amb el nom de “penedès brass band però el 2013 canvia el seu nom per l’actual. Musicalment parlant, el que caracteritza aquesta formació, és l'absència d'instruments harmònics, fent música doncs, només amb instruments de vent i percussió.
Influenciats per les originals brass band americanes i sobre tot influenciat  per un únic grup irrepetible, amb una forta personalitat i amb un so especial, incomfundible que fa que quant l’escoltes reconeixes que és ell, estic parlant del que m’ha inspirat a crear  “Perdiu Grouse Brass Band” i és sens dubte “Lester Bowie Brass Fantasy”, formació jazzística americana  nascuda a principis dels anys 80.
 

El repertori escollit acull un ampli ventall d’estils musicals, variat però d’arrels negres i amb moltes corrents alhora jazzístiques, blues, folk, bebop, funk, sould, balades, etc., també  standars de casa nostre i algun tema original.
La idea d’aquesta  formació és aprofundir amb la diversitat dels sons  dels nostres instruments i donar alhora un color diferent a la interpretació i també a la composició. La manca d’instruments harmònics facilita aquesta fórmula i ens endinsa a nous escenaris i a unes noves sensacions, quasi màgiques. Tenim des de sons aguts, sons mitjos i sons greus. A part una secció rítmica que fa que jugui amb tots ells, adorni i els faci caminar per la creació més extrema, deixant uns espais de silenci mentre el solista improvisa i voreja al so d’una melodia conduint-t’ho cap a una atmosfera.   

 
 
e
 

 

Els components són:

LEO TORRES - trompeta
ALBERTO PÉREZ - trompeta
VICTOR VERGÉS- trompeta
ENRIC ALEGRE - saxo alt  i direcció musical
GABY ARDÈDOL - saxo tenor
DANI MARGALEF - saxo tenor
JOSEP TUTUSAUS - trombó
ALBERT COSTA - trombó
DAVID PARRAS - tuba
RAMÓN OLIVARES - percussió
RICARD PARERA i CASPAR SANT CHARLES - bateria

 
e
 
     
 
w
 
 
       
 
 
      Enric Alegre  
    Tel.: 697 489 840  
   

mail:perdiu.sax@gmail.com