Ha cursat estudis musicals de saxo i flauta travessera a l’Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona amb els mestres Ricard Roda i Joan Bonet i al Conservatori de Barcelona estudis de clarinet amb Isidre Panyella i Miquel Gaspà.
Ha col·laborat amb diferents músics del país com: Horacio Fumeiro, Peer Weedboris, LLuís Vidal, Ze Eduardo, Jordi Bonell, Jordi Sabates, etc..
Ha treballat amb diferents formacions com la Big Band de l’Aula, Big Band dels Barcelona Dragons, la Big Band de l’Associació de músics de Jazz de Catalunya i la Big Band de Terrassa.Musicals com: West Side Story, Chicago, Guys&Dolls, Dr.Jecker and Mr. Hyde, Cabaret, Memory amb Àngels Gonyalons al teatre Apolo de Madrid, Diàfon amb Pep Bou a la sala petita de TNC Catalunya, No Son Maneres De Matar Una Dona al teatre Villarroel. Ha realitzat diferents gravacions amb: David Allyn i la Big Band jazz Terrassa, així com també Angels Gonyalons, Nina, Els Manolos i els Pets, els quals també va acompanyar amb les seves gires pertinents, tant a l’estat espanyol com a Catalunya. Amb els Manolos va acompanyar a Paris l’acte de presentació de la pel·lícula “Tacones Lejanos de Pedro Almodovar.

 

Diversos seminaris de Jazz al Taller de músics de Barcelona a l’aula de música moderna i jazz amb destacats músics com Bill Pierce, David Liebman, Larry Monrow i Gary Barton.
Ha participat en festivals de jazz de Terrassa, Barcelona, Vitória, Logroño i Múrcia. És fundador del grup “Mambaya” 1r premi del Festival de jazz de Vitoria, “Market Place Band” amb la cantant Michelle Mc Caine i el grup Enric Alegre “Perdiu Groose” Band on participa en el 1r Festival VIJAZZ 2007.
Actualment és membre fundador del quartet de corda i clarinet Mompou,i creador de l’Enric Alegre Perdiu Grouse Brass Band,amb el qual participa a VIJAZZ 20011.
La seva tasca docent comença el 1996 a l’escola de Música Municipal de Capellades, escola de música Virtèlia de Barcelona,escola municipal de San Pere de Riudebitlles, els Monjos, de la qual és director i on hi imparteix classe de saxo, flauta travessera, clarinet, harmonia i llenguatge musical fins el 2005.
Actualment dona classes de clarinet i saxo a l’Escola Municipal de Música de Matadepera, i també és el director del grup de vent. 

 
 
 
 
      Enric Alegre  
      Tel.: 697 489 840  
     

mail:perdiu.sax@gmail.com